No Captain America For Me Pls!........Cakap Sal Ciri-Ciri Jejaka Idaman

Yg terlalu sado and terlalu jambu x mahu! Suka yg comel, manis and sederhana macam Kang Ha Neul ni hah. Keukeu ^_^


Anyeong Haseyo ^_^

Baru2 nie kajian ada membuktikan bahawa hampir 95% wanita idamkan lelaki yg masculine or shall i sado. Well, i'm not denying that lelaki yg bertubuh sado nie memanglah menarik dipandang. Sebab tulah ramai lelaki (termasuklah some of my male friends) suka menghabiskan masa di gym dan ada juga yg mengikuti kursus bina badan. Good for you guys tho. Stay healthy but don't be to sado!

Pada saya lah kan, saya x berapa suka or berkenan dgn lelaki yg terlalu sado ala2 body builder nie. Scary to me. Yikes!!!!!!!!!!!!!! Yep! No Captain America for me. Totally not my taste. Sorry! Hehehe ^_^

Pada saya, saya lebih sukakan lelaki yg bertubuh cukup fit. X terlalu sado, x terlalu kurus, x juga terlalu tembam. To me lelaki yg bertubuh fit nie tampak healthy dan segak. Bak kata biarlah BMI sesuai dengan ketinggian. Hehehe ^_^

Speaking about my taste on men, saya suka jejaka yg comel, memiliki senyuman yang manis, sedap mata memandang, dan sederhana. Saya x berapa suka lelaki yg over jambu or shall i say metrosexual. Memanglah lelaki metrosexual tampak menarik pada most women. But that kinda charm doesn't work for me. Plus saya juga x berapa kenan dgn lelaki yg terlalu over dgn fashion walaupun saya nie penggemar fashion. Biarlah berpakaian sederhana. Bak kata smart and casual. Barulah sedap mata memandang.

Since saya nie seorg follower K-Wave, ramai juga member2 yg tanya adakah saya sukakan lelaki yg Korean look. Well, my answer is x semestinya. Actually bila sebut bab physical or paras rupa saya sebenar nyer x dek type langsung. Oriental look ker apa2 jenis look ker............ sumer tu x menjadi ukuran pada saya. Bab paras rupa nie saya lebih kepada kata hati. X kesahlah rupa si jejaka macam mana. Janji kalo hati saya dah kata berkenan pasti berkenan. 

Bab jejaka idaman nie, saya lebih pentingkan personality nyer. Sehubungan itu, saya senaraikan ciri2 jejake idaman saya (skema nyer ayat :P)..................

1) Beragama dan ada ciri2 pembimbing. But x mo yg dakwah songsang. Just someone who is knowledgeable and know what is wright and wrong.
2) Menerima diri yg seadanya dan paham akan kekurangan kita.
3) Know how to respect people especially old people.
4) Pandai berdikari and not clingy. 
5) Artistic - love arts, music, and literature.
6) Adventures- love to travel and learn different culture.
7) Suka kucing

Ok, ada 7 jer. Hikhik! Macam mana pun i do believe that love takes time. Sumer tu juga mengikut kata hati. X boley senang2 jek ok. And i  do believe that love takes a lot of responsibility.

Ok'lah, x mo cerita panjang lagi. Sekadar nak berkongsi apa yg saya suka jer. Bye-bye.

Khungang Haseyo ^_^


Comments

Post a Comment

Adsense

Popular Posts