My 2016 Highlights


Assalamualaikum W.b.t,

Happy New Year 2017 dear love ones, friends, followers, readers, and viewers. How was your new year celebration yesterday? Cepat jer..........tahun baru dah pun dah menjelma. Insya'Allah 2017 will be a good year for all of us. Semoga kita sumer akan jadi insan yg lebih baik and continue to improve in 2017. Aamiin.

In this first post of 2017, saya nak share dengan you all sumer pengalaman saya tahun 2016. Syukur Alhamdulillah so far 2016 has been an awesome year for me. However, i still experience the ups and and downs in life. Normal lah tu kan. So far 2016 telah memberi saya banyak pengajaran. Ada manis dan ada juga pahit. Tanpa membuang masa, let's check out my life during 2016......................



TRAVEL TO FOREIGN COUNTRIES

Kick start of 2016.......... traveling to Ho Chi Minh, Vietnam


Visiting Beijing in Spring 2016

Syukur Alhamdulillah tercapai juga impian saya to visit Terracotta Warriors in Xian


At Hot Spring, Xian (It's Awesome!)

The Islamic School in Xin Jiang


At Lantau Budha Island, Hong Kong with Reiko Diana


At the Venetian, Macau with Reiko Diana

Syukur Alhamdulillah during 2016 I have been given the opportunity to travel to 4 foreign counties - Vietnam (Ho Chi Minh), China (Beijing, Xian, Xin Jiang), Hong Kong, and Macau. This four countries are amazing. I get to learn a lot of new things, culture, visited the country's popular landmarks and historical sides, and taste the country's heritage cuisine. Insya'Allah i will be able to travel more in 2017. 

TRAVEL IN MALAYSIA

With my Puspanita friends in the historical city of Melaka. I wish to visit Melaka again in 2017

Kuching 2016

Mulu......our best ever cuti2 Malaysia 2016 ^_^


Sabah bah!

Besides traveling overseas, i also been given the chance to travel in Malaysia. During 2016 I've traveled to the historical city of Melaka, Sarawak (Kuching and Mulu), and also Sabah (Kota Kinabalu). This isn't my first time traveling to these 3 states. Tapi saya dah lama x jalan ke 3 states ini. So jakun la kejap. Hehehe!!!!!!!!!!!!!!! This 3 states pun dah byk juga berubah terumanya Kota Kinabalu. Memang beza. Kota Kinabalu is more cosmopolitan compare to the first time i've visited there (year 1992). 

EXPERIENCE, LEARN AND GAIN NEW KNOWLEDGE

FRENCH LANGUAGE 


Last 3 years I've learned Korean language (sekarang masih continue blaja lagi) and during 2016, i've decided to learn French language. French is a beautiful and sophisticated language. It is a bit difficult compare to Korean. But it is good to learn. Susah macam mana pun, saya masih teruskan blaja bahasa perancis. It is an objective to know other foreign languages beside English and Bahasa Malaysia.

KAYAK

Activity Kayak santai with opiz mates

Last year, I learned and experience kayaking. Kayaking is a fun sports. I've enjoyed it although i x reti swimming and not into water sports. I would like to experience kayak again this year.


HIKING

Enjoy hiking, nature walk, and explore beautiful caves 

During our vacation in Mulu, i got the chance to experience hiking, nature walk, and explore beautiful caves. It was very amazing. It was one of my sweetest memories in 2016. I wish to travel to Mulu again in 2017 and do the same activity again. This time i wanna try something more challenging. Insya'Allah. Fighting babe! You can do it. 


MAKE NEW FRIENDS

Makan asam pedas with Dila. She is very friendly ^_^


Me, Nik Fakir, and Kak Madah


Unlike years before, in 2016 i also make new friends. Tahun lepas ada byk juga pegawai dan staff baru masuk opiz. Selain itu, saya juga diperkenalkan dengan kenalan2 baru di luar opiz. Insya'Allah, we shall continue to get to know each other better in 2017. Semoga our friendship kekal ke akhir hayat. Begitu juga doa saya kepada kawan2 yg dah lama saya kenal. Aamiin.


SEE GOOD FRIENDS TYING THE KNOT

Pinjam pic dari internet sebab x kesempatan attend wedding 

Makin berumo kita, makin ramai juga kawan2 kita yg naik pelamin. Tiap-tiap tahun ada. Syukur Alhamdulillah. Tahniah kpd rakan2 saya yg mendirikan rumah tangga pada 2016. Semoga rumah tangga kalian sumer kekal ke akhir hayat. Doakan utk kami yg masih bujang nie juga yer. Hehehe ^_^


SEE GOOD FRIENDS BECOME MAMAS

Me with Fadet and her princess, Baby Iffah

Macam last year, salah seorg angels saya, Raden Syuhaidah menyambut kelahiran puteri pertamanya, Baby Izza. Tahun ini seorg lagi angel saya menyambut kelahiran puteri sulungnya. Tahniah to Noor Fadilah @Fadet dan suami, Nahar atas kelahiran Baby Iffah. Doa saya semoga Baby Iffah akan membesar menjadi insan yg baik, berjaya di dunia dan akhirat, dan juga anak yg soleh kepada kedua ibu bapanya. Aaamiin. Comel sgt Baby Iffah tu ^_^


SEEING GOOD FRIENDS COME AND GO

With Kak Zan. She retired last year dgn jasa yg byk

Besides making new friends, i also experience seeing some of my good friends come and go. Ada kawan yg berpindah dan berhijrah ke tempat kerja baru. Ada juga kawan yg bersara. Salah seorg adalah Puan Azanohari @ Kak Zan. Awal bulan October 2016 Kak Zan tamat 30 tahun perkhidmatan nyer. She decided to open a new chapter in life. Kat opiz Kak Zan ibarat seorg auntie ataupun kakak besar kepada saya. Saya memang rapat dgn Kak Zan sejak mula bekerja lagi. Kak Zan telah byk mengajar saya and make me the person i'am now. I love Kak Zan so much.  Jasa Kak Zan sentiasa dikenang. I will always pray for Kak Zan's health and blessing. Kepada semua kawan2 saya yg bersara last year dan juga berhijrah ke tempat kerja baru, semuanya saya doakan yg terbaik utk anda semua. May Allah S.W.T bless you all always. Thank you for being my friend ^_^


AL-FATIHAH


Besides pengalaman manis, saya juga experience pengalaman pahit pada tahun 2016. Pada tahun 2016, saya menyaksikan pemergian seorg rakan sepejabat dan juga seorg sepupu tercinta yg saya sgt rapat dgn sejak kecil lagi. Kedua arwah merupakan insan yg sangat baik. Kedua-duanya anak yg soleh dan sgt sayangkan keluarga meraka. Saya mendoakan semoga dosa-dosa kedua arwah diampunkan oleh Allah S.W.T dan semoga roh keduanya diletakkan di kalangan org2 beriman. Aamiin.

Saudara Arifuddin dan saudari Nazwin rest in peace. Allah S.W.T love the both of you more. Al-Fatihah.


Okies,............. that's all i've experience in 2016. Ada manis, ada pahit............macam mana pun syukur Alhamdulillah tahun 2016 berakhir dgn baik. And i do believe that i improve in 2016 compare to years before. Alhamdulillah and Insya'Allah ^_^

Insya'Allah 2017 will be another lovely and better year for me. Insya'Allah i will improve as a better person (my objective every year), learn new knowledge, travel more, and make more friends in 2017. I've already make some plans of what i wanna do for 2017. I wanna travel to countries and places that i haven't been to and experience and learn to new things. I also wanna start joining marathons, continue my cycling hobby (dah lame x naik basikal. Nie tengah survey basikal nie). Hehehe! I also wanna continue to learn Korean and French language until i master it, blaja menembak like i've learned before during the year 2015. Besides, i also wanna improve my writing skills because i love writing so much. Writing is a passion and my heart to me. So that's why saya nak kembangkan lagi kerjaya saya sbg blogger. I decided to join bloggers community in 2017 (sblum nie x pernah join patutlah x famous langsung. Hahaha! :P). 

Ok'lah, that's all. See you next time ^_^

Khungang Haseyo,

Fadima Mooneira

- Reflect on the good, and let go the bad-




Comments

  1. Very good! You had a good life last year although ada juga down kan. Insha-Allah 2017 will be a better year for you my dear. Happy New Year.

    ReplyDelete
  2. Good luck in learning french. Wow!!!!!!!!!!!!!!!! You visited Terracotta Warriors. X gitau i pun beb.

    ReplyDelete
  3. Ha'ah! That was spring 2016 babe. It was part of our official visit. Btw, tqvm for wishing me good luck in learning French.

    ReplyDelete

Post a Comment

Adsense

Popular Posts